ANKARA / MAMAK - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Şafaktepe Mahallesi , 117.Sokak , No18 Mamak/ANKARA
Vizyon
VİZYONUMUZ Kendine ve çevresine saygılı, duyarlı, öz güveni gelişmiş, sorgulayan, insan haklarına saygılı, ulusal çıkarları kişisel çıkarlarından önde gören bireyler yetiştirmek. Türkiye Cumhuriyeti’ne layık, laik, demokratik, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bir yönetim anlayışı ile şekillenmiş, tercih edilen, seçkin, öğrencilerinin, mezunlarının, velilerinin ve personelinin bir parçası olmaktan gurur duyacağı bir okul olmaktır.
Misyon
MİSYONUMUZ Disiplin ve düzen ile hoşgörü ve özgür düşünmeyi harmanlayarak sürdürülebilir gelişmeyi sağlamak. Öz değerlerinden uzaklaşmadan, bilim ve teknolojinin olanaklarını kullanarak araştıran, sorgulayan, katılımcı, sorumluluk bilinci olan öğrenciler yetiştirmek. Üst öğretim kurumlarında ve yaşamda başarı elde etmeleri için gerekli eğitim ortamını sağlamaktır.
Başarılar
2012 LYS BAŞARIMIZ : %73,92 2011 LYS BAŞARIMIZ : %71 2010 LYS BAŞARIMIZ : %73,93
Doğalğaz
Ulaşım
Okulumuzda, Ankara´nın çeşitli ilçelerinden ve semtlerinden gelen öğrenciler öğrenim görmektedir. Uzak semtlerden gelen öğrencilerimiz okulumuzun servis olanaklarından, banliyö treninden, hafif raylı sistem (Metro - Ankaray) ve diğer toplu taşım araçlarından yararlanabilmektedir.
Şafaktepe Mahallesi 117. Sokak No:18 Mamak/ANKARA
Okulumuzun şehir merkezine uzaklığı 3 Km., ilçe merkezine uzaklığı 1 Km.´dir.